2012. október 22., hétfő

Csak a feleseg?

Mai bolcsesseg, orak koze ekelve:

Egy not sem szabad sem komolyan venni, csak a feleseged.

Mielott az olvasokozonseg szebbik fele kaszat ragadna es faklyas menettel vonulna trabzonig, fejemet kovetelve, tessek meghallgatni.

Ugye mindenki tudja az alapsztorimat, mar ket honapja itt kesergek szoval nem tesztelem tovabb a turokepessegeteket. No de kozben gyakorlatilag minden ferfi ismerosomnek gallyra ment a kapcsolata, legyen az rovid, hosszu, komoly vagy komolytalan (ezuttal is szeretnem kerni azon ferfiolvasoim jelentkezeset akik boldog parkapcsolatban elnek). Epp ebedszunetben uldogeltunk Salihval, akit tegnap dobott a noje. Szegeny nagyon le van torve, 32 eves, az egesz csalad stresszeli, hogy ideje lenne hazasodni, de valahogy csak nem megy. Ennyi idosen Torokorszagban mar-mar ciki egyedulallonak lenni. Szoval ahogy kinn uldogelunk, es barati hummogesek kozepette megvitatjuk, mennyire kilatastalan dolog torok novel kapcsolatot folytatni, egyszer csak beugrik egy idevago tortenet.

Nagyjabol ket eve, mikor Isztambulbol buszoztam Burgaszba, osszeismerkedtem egy brazil sraccal. Rafa eleg laza srac, de nem az a macso, ahogy azt a brazilokat elkepzeljuk. Se izom, se napbarnitott bor, se semmi, cingar, kisfius arcu srac (ize.. kussolok). De filozofia, az van.

Arrol mesel, hogy naluk senki nem veszi komolyan a kapcsolatokat, ezert gyakorlatilag mindenki fuvel-faval... mondhatni 'brazilosan' eli maganeletet. Szeretni lehet egymast, de ennel kotottebb szitu nagyon nincs. Mielott a Biblia vagy a Koran passzusait idezve langszorot ragadnank hogy elpusztitsuk a brazil fertot, erdemes a gondolat masodik felet is meghallgatni.

... Ha viszont meghazasodsz, nincs annal komolyabb. Mindenki tiszteletben tartja es komolyan veszi. A hazastarsi kapcsolat egy eletre szol, ugyhogy mindenki jol meggondolja, kit valasszon.

Hat nem is tudom. Hajlok afele, hogy ez a kapcsolatosdi egy kurva rossz vicc, elvegre lassan het eve jojozok szebbnel szebb nok kozt, de valahogy nem tudok megallapodni. Es nem azert mert nem szeretem oket, vagy ok nem szeretnek; hanem mert nyughatatlan vagyok, mehetnekem van, es semmi kedvem nincs lehorgonyozni. Mondhatni, olyan brazilosan veszem a dolgokat.

Es pont ezert tok jo, hogy amikor a hatalmas szerelmi banat beut, sem csukom be a szemem. Igy peldaul regi vagyam, hogy kozelebb kerulhessek egy perzsa nohoz, teljesulhetett (meg a torokmezes blogon epekedtem utanuk). Most kb. ugy is erzem, ahogy egy kedves barat (?) mondogatta:
'relationships are boring'. Persze mindennek ket oldala van, de most a torok konzervativ felfogas atdobott a masik oldalra, es semmi kedvem nincs a parkapcsolat elonyeit kutatni.

Salihval meg megbeszeltuk, hogy mint ket, pofancsapott ferfiember, belevetjuk magunkat a trabzoni ejszakaba. Legkozelebb.

1 megjegyzés: