2012. augusztus 30., csütörtök

Ecce homo espanol

Elkoptatott hír, de kiapadhatatlan humorforrás az a spanyol néni, aki nemrégiben megelégelte, hogy városa templomját elcsúfítja egy restaurálásra szoruló Jézus-festmény. Csodáljuk meg a jószándékú asszony művét, amely leginkább egy átlagos intelligenciájú főemlős Picasso imitációjára hasonlít:


Aki azt hitte, ezzel véget ért a móka, nagyot téved. Interjú a hölggyel, amiben kiderül, hogy óvodás módjára restaurált ("Egészen idáig csak a tunikát festett át, de a problémák akkor kezdődtek, amikor a fejet is elkezdte restaurálni")


Az egyik hölgy megjegyzi: "teljesen tönkretette a képet". Ebben azért nem értünk már egyet, a kisváros temploma azóta turistalátványosság lett, százak keresik fel csak azért, hogy lássák a majomjézust. Az internet  pedig vállalta a hálátlan feladatot (Cecilia Gimenez soha nem fog ecsetet ragadni a történtek után), és elárasztott minket a hülyeségével:







A kezdeti szörnyülkédes ellenére pedig úgy fest (haha), hogy a népszerűség megmentheti az elbaltázott alkotást, ide kattintva ugyanis aláírhat egy petíciót, amely az eredeti állapot visszaállítását kívánja megakadályozni. Akinek pedig ez sem lenne elég, kattintson ide, és készítse el saját restaurációját. 

Csak nehogy 10.000 ezer év múlva, a kipusztult emberiség után kutató intelligens faj ezt az egy bizonyítékot találja az értelmes élet jeleként. Ja, egyébként találkoztam Nalannal is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése