2012. szeptember 6., csütörtök

A betűk, nem a barátaim


És már megint hazudnak a betűim. Szeretnek sorba állni, felvenni a szavak és mondatok formációit. De az én betűim csak ácsorognak tétlenül. Pont ahogy jómagam is szoktam. Ácsorognak, és várják a csodát (ácsi, ezt már olvastam valahol…). A sült galamb és a taps már rég nem használ, mint ahogy egy döglődő kapcsolatnak sem használ a csók. Bocsánat, egy különbség van: míg a kapcsolat tényleg döglődik, addig a betűk mindig ácsorogni fognak, várva, hogy pálcával feléjük suhantsak, rájuk kiáltsak „Csatarendbe!” s elégedetten hátradőljek, amint szépen rendeződnek.

Érdekes, mennyire bután tudunk viselkedni. Amikor a dolgok nincsenek rendben, nincs elég pénzünk, aggódunk a munka, egészség stb. miatt, arra vágyunk, hogy ezek a problémák megoldódjanak. Ha lehet, varázsütésre. Megígérjük, hogy jók leszünk, egészségesen fogunk enni, időben és elégszer fekszünk le másokkal, és rendesen fogunk dolgozni. A lelkünket is eladnánk, csak hogy a szenvedésünk véget érjen.

De mi van akkor, ha véget ér? Mivel bajaink pitiánerek, általában azért mégsem olyan eposzi a fájdalmunk. Állunk bután; imáinkat meghallgatták. És nem csinálunk semmit. A betűk engedelmesen ácsorognak még mindig. Már egy intés is elég lenne nekik, hogy megmoccanjanak. De ha nincs páni félelem, nincs motiváció, és az amatőr csak dadog a betűknek, akik tehetetlenül tárják szét képzeletbeli kezeiket.

Szeretnék örökre eltévedni, örökre utat keresni. Örökre kétségbe esni. Örökre elhagyva lenni. Vagy csak… lerázni a középszerűség béklyóit. És őszintén, jól írni.

5 megjegyzés:

  1. minden félreértés nélkül:
    ajjj de szeretlek!

    VálaszTörlés
  2. Hát idepottyantott az éjféli csoda, és mondhatom nagyon jólesel! :Đ vagyis jól esek., hogy pont ide! :)
    (beírtam a google-ba, hogy "éjféli csodára várok" és a te blogodban kötöttem ki.
    Szabó Ada voltam/vagyok/leszek (?) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jo kis ejfeli csoda...a gogle mindig is hires volt szarkazmusarol. :)

      Törlés
  3. Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás. Ne hagyd magad!

    VálaszTörlés
  4. "Mert az ember mi másért tanult meg a szavakkal bánni?
    Csak hogy elmondhassa amit már nem muszáj elmondania,
    vagy úgy mondja el , ahogy már nincs kedve elmondani.
    És igy minden kaland új kezdet,
    portyázás a kimondhatatlan területére,
    kopott fegyverzetben,
    mely mindig még csorbábbra romlik,
    a pontatlan érzelmek általános zűrzavarában,
    az indulat fegyelmezetlen brigádjával."

    VálaszTörlés